Porozumění světu našich dětí

Porozumění světu našich dětí – průvodce pro rodiče – série přednášek
 
V dnešní době čelíme bezprecedentnímu nárůstu úzkostí, depresí a sebevražedných tendencí u mladistvých. Alarmující výzkum Národního ústavu duševního zdraví z tohoto roku odhaluje, že až 40 % žáků devátých tříd trpí střední až těžkou depresí, přičemž 30 % z nich vykazuje příznaky úzkosti, s výraznějším dopadem na dívky. Vědomi si této krize, připravila MČ Praha 4 se spolkem Krav Maga sérii pěti přednášek s hlavními lektory Linky Bezpečí zaměřených na prevenci a zlepšení duševního zdraví našich dětí. Tyto interaktivní přednášky jsou navrženy tak, aby poskytly rodičům nejen hlubší porozumění problémům, kterým jejich děti čelí, ale také praktické nástroje pro jejich včasnou intervenci a podporu.
Samotný workshop bude veden hlavními lektorkami Linky Bezpečí, které mají bohaté zkušenosti s řešením široké škály krizí dětí a mladých lidí. Linka Bezpečí je největší organizací svého druhu s více než 30letou praxí a ročně se na ni obrátí několik set tisíc klientů.
Celá série přednášek je navržena tak, aby nám všem - rodičům, učitelům a instruktorům – pomohla lépe porozumět realitě, kterou naše mládež prožívá, a jak je můžeme efektivně vybavit pro zvládání výzev dnešní doby. Program nebude zaměřen čistě na jeden typ problémů, jako je např. sebepoškozování, ale cílem bude vytvořit kompletní přehled o aktuálních problémech dětí, pochopit jejich dynamiku a nastíní i nejefektivnější přístupy k řešení těchto situací.
Akce se uskuteční ve ScioŠkole Nusle. Na každé přednášce bude pro děti účastníků zajištěno profesionální hlídání, aby se rodiče mohli plně soustředit na obsah a diskuzi, což jistě ocení především matky samoživitelky. Cílem je, aby přednášky byly přístupné co nejširšímu publiku. I proto je spolek plánuje streamovat pro online účastníky a těm ostatním alespoň poskytnout záznam z přednášek.

Termíny a témata jednotlivých přednášek:
22.2. - Co řeší naše děti (17-20 hod)
21. 3. - Dorothe Trassl (DE)
18. 4. - Jak vést laskavý rozhovor s dětmi
16. 5. - Jak rozvíjet emoční odolnost u dětí
13. 7. - Dynamika sebepoškozování a sebevražedných tendencí 

Místo konání:
ScioŠkola Praha Nusle
Boleslavova 250/1,
140 00 Praha 4 - Nusle
 




Všechny novinky